Genel Tanıtım

TED Aliağa Koleji Vakfı Okulları, Atatürkçü Düşünce ışığında, 1988-1989 eğitim öğretim yılında ortaokul ve lise düzeylerinde eğitime başlamış, zorunlu ilköğretim eğitiminin 8 yıla çıkmasından sonra 1997-1998 eğitim - öğretim yılında da İlköğretim Okulunu faaliyete geçirmiştir. TED Aliağa Koleji, , Türk Milli Eğitminin temel ilkelerinden yola çıkarak sürekli gelişip yenilenen bir Türk Eğitim Derneği Okuludur.

Günde 8 haftada 40 saat ders olmak üzere tam gün eğitim veren okullar statüsünde olan ve 24 öğrenci ile sınırlı tutulan sınıf mevcutlarına sahip okulumuz, öğrencilerine sunduğu sevgi dolu ve demokratik ortamında temel bilgi ve becerileri kazandırırken; duygusal ve bedensel yetenekleri de gelişmiş, nitelikli yaşam bilincine sahip nesiller yetiştirmektedir.

Okulumuz; benimsediği çağdaş eğitim anlayışı ile özgür ve eleştirel düşünebilen, üretken, bilimsel düşünme gücü ile hareket eden, özgüveni yüksek, çevresine ilgili ve duyarlı "dünya vatandaşı" olabilme niteliklerini taşıyan bireyler yetiştirmektedir.

Alanında uzmanlaşmış; sınıf, branş ve kulüp öğretmenleri ile bilgi teknolojisinden yararlanılarak gerçekleştirilen eğitim ve öğretimin yanında, öğrencilerin kişisel yetnek ve becerilerini ortaya çıkaracak, dünyaya farklı açılardan bakmalarını sağlayacak sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerle çok yönlü bir eğitim olanağı sunulmaktadır.

Okulumuz 26000 metre kare kampüs alanı içerisinde 6800 metre kare kapalı alana sahiptir. Okul binamız, PETKİM AŞ. tarafından sağlanmış olup Japon Mühendislerce depreme karşı son derece dayanıklı inşa edilmiştir. Binamızın ısınma, aydınlatma, su ve kanalizasyon hizmetleri Petkim Petrokimya A.Ş. olanakları ile sağlanmaktadır. Okulumuzda özel bir firma tarafından işletilen 1000 kişi kapasiteli yemekhanemiz mevcuttur. Öğrencilerimizin ulaşım ihtiyaçları uzman firmalarca karşılanmakta ve okulumuz tarafından uydu takip sistemi ile denetlenmektedir.

.

Linkler Birimler İletişim Sosyal Medya

> Türk Eğitim Derneği > Okulöncesi > Petkim Konut Siteleri Site - 1 35801 Aliağa / İzmir
> TED Arge Kitap Kıyafet > İlkokul > Tel : +90 232 616 82 82
> TED Üniversitesi > Ortaokul > Fax : +90 232 616 60 85
> Milli Eğitim Bakanlığı > Lise

Telif Hakkı © 2014 TED Aliağa Koleji . Türm Hakları Saklıdır.
TED Aliağa Koleji Bilişim Tek. Bölümü