TED Aliağa Koleji Vakfı Özel Okullarında öğrenim gören/görecek olan öğrencilere sağlanan burs ve indirimler ‘’Burs ve İndirim Uygulamaları Çerçeve Yönetmeliği’’ kapsamında uygulanır.

TAM EĞİTİM BURSU (TEB): Türkiye genelinde yapılan merkezi sınav ve sonrasında gerçekleştirilen mülakatlarla (ev ziyaretleri) öğrencilerin seçildiği Tam Eğitim Bursu (TEB) ile sadece okul ücretleri değil; cep harçlığı, servis, yemek, kitap-kırtasiye, kıyafet, yatılı ise pansiyon giderleri olmak üzere tüm eğitim masrafları karşılanmaktadır. Sisteme girmeye hak kazanarak TED Okullarında eğitim gören ve mezun olan öğrencilerin, üniversite eğitimleri boyunca da bursları devam etmektedir. Ayrıca, üniversite öğrencilerinin staj ve kariyer takiplerinin yapıldığı sistemde, mezun öğrencilerin işe yerleşme süreçleri de desteklenmekte ve izlenmektedir. Detaylı bilgi için : www.ted.org.tr

MEB ÜCRETSİZ OKUMA : MEB Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği kapsamında %3 ücretsiz okutulacak öğrenci oranı ,dağılımı ,başvuru şartları ve değerlendirme sonucuna göre sağlanan ücretsiz öğrenim hakkı bursudur. Öncelikli olarak şehit ve gazi çocuklarının yararlanmasının gözetildiği bir burstur.

BAŞARI BURSU: TED Aliağa Koleji Vakfı Özel Öğretim Kurumları Giriş ve Bursluluk Sınavı Sonuçlarına göre İlkokul 4., Ortaokul 5.,6.,7.,8. Sınıflarında ve Lise 9. Sınıflarda öğrenim gören öğrencilere akademik başarıları nedeniyle Vakıf Yönetimi tarafından verilen karşılıksız burstur. Kademe geçişlerinde TED Aliağa Koleji öğrencileride bu sınava girebilirler.

TED ALİAĞA KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ 2021 LGS SONUÇLARINA GÖRE BURS ORANLARI
TÜRKİYE GENELİ YÜZDELİK DİLİM BURS ORANI
% 0.01 - % 1 100%
% 1,01 - % 3 75%
% 3,01 - % 5 50%
% 5,01 - % 10 25%
% 10,01 - % 15 10%
  • Burslar Kontenjan ile sınırlıdır. Eğitim ve Öğretim Ücretini Kapsar.

• ÖZEL YETENEK BURSU: TED Aliağa Koleji Vakfı Özel Öğretim Kurumlarında öğrenim gören/görecek olan öğrencilerin bilim,kültür,sanat ve spor gibi özel alanlarda ulusal başarı gösteren yetenekli öğrencilere verilen burstur. ‘’Burs ve İndirim Uygulamaları Çerçeve Yönetmeliği’’ kapsamında uygulanır.

İNDİRİMLER:

• Kardeş İndirimi