Burslar

TED Aliağa Koleji Vakfı Özel Okullarında öğrenim gören/görecek olan öğrencilere sağlanan burs ve indirimler ‘’Burs ve İndirim Uygulamaları Çerçeve Yönetmeliği’’ kapsamında uygulanır.

TAM EĞİTİM BURSU (TEB): Türk Eğitim Derneği tarafından maddi olanakları yetersiz ancak başarılı öğrencilere verilen burstur. Detaylı bilgi için : www.ted.org.tr

MEB BURSU : MEB Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği kapsamında ücretsiz okutulacak öğrenci oranı ,dağılımı ,başvuru şartları ve değerlendirme sonucuna göre sağlanan ücretsiz öğrenim hakkı bursudur. Öncelikli olarak şehit ve gazi çocuklarının yararlanmasının gözetildiği bir burstur.

BAŞARI BURSU: TED Aliağa Koleji Vakfı Özel Okulları Giriş ve Bursluluk Sınavı Sonuçlarına göre Ortaokul 5.,6.,7.,8. Sınıflarında ve Lise 9. Sınıflarda öğrenim görecek öğrencilere akademik başarıları nedeniyle Vakıf Yönetimi tarafından verilen karşılıksız burstur.

TED ALİAĞA KOLEJİ VAKFI ÖZEL LİSESİ 2019 LGS YÜZDELİK DİLİMLERİNE GÖRE BURS ORANLARI
TÜRKİYE GENELİ YÜZDELİK DİLİM BURS ORANI
% 0.01 - % 1 100%
% 1,01 - % 3 75%
% 3,01 - % 5 50%
% 5,01 - % 10 25%
% 10,01 - % 15 10%
  • Burslar Kontenjan ile sınırlıdır. Eğitim ve Öğretim Ücretini Kapsar.

• ÖZEL YETENEK BURSU: TED Aliağa Koleji Vakfı Özel Okullarında öğrenim gören/görecek olan öğrencilerin bilim,kültür,sanat ve spor gibi özel alanlarda ulusal başarı gösteren yetenekli öğrencilere verilen burstur.

İNDİRİMLER:

• Kardeş İndirimi