Üniversite Hazırlık Çalışmaları, Okul yönetimi ve PDR birimi tarafından yürütülmektedir. Amacımız; öğrencilerimizin kişisel olarak kariyer planlamalarının bir parçası olarak yapacakları yüksek öğrenim tercihleri konusunda bilinç oluşturma, bilgilendirme ve bu sürece dair gerekleri eksiksiz yerine getirmeleri konusunda danışmanlık yapmaktadır.

Amacımız gençlerimizin kuvvetli yönlerini analiz edip kendilerini bu anlamda tanımalarına yardımcı olmak, ayrıca kendilerinin ve ailelerinin gerçeklerine uygun tercihler yapmalarında yol göstermek, kaynak sunmak ve bilgi vermektir.

Üniversite hazırlık çalışmaları kapsamında 9. 10.11. ve 12. sınıf öğrencilerimize yaz döneminde hızlandırma programları gerçekleştirilir. Yıl boyunca gerçekleştirilen deneme sınavları ile öğrencilerimiz eksik kazanımları ile ilgili bire bir ve grup etüt çalışmalarına alınırlar.