• TED Aliağa Koleji Giriş / Bursluluk Sınavı’na girecek öğrencilerden ücret talep edilmeyecektir.
  • Başvurular, TED Aliağa Koleji web sitesi (www.tedaliaga.k12.tr) üzerinden ya da bizzat okula gelerek yapılacaktır.
  • Sınav 9 Şubat 2020 Pazar günü yapılacaktır.
  • Sınav için son başvuru tarihi 9 Şubat 2020’dir.
  • Adaylar sınav giriş belgelerini online başvurularından sonra başvuru platformundan TC kimlik numaraları ile alabileceklerdir.
  • Sınav soruları öğretim programları kapsamındaki kazanım/ becerilere uygun hazırlanacaktır.
  •  Sınavda A ve B kitapçıkları olacaktır.
  • Sınav sonucu doğru yanıtlar üzerinden hesaplanacaktır. Yanlışlar doğruları eksiltmeyecektir.
  • Aday öğrenciler / veliler sınav sonuçlarını bireysel öğrenebileceklerdir. Herhangi bir ortamda toplu liste kesinlikle yayınlanmayacaktır.
  • Sınavdan sonra okula kayıt için gelen aday öğrencilere “bireysel okul giriş sınavı” yapılmaya devam edilecektir. Ancak bu sınavlara dayalı olarak burs verilemeyecektir.
  • Bireysel yapılan sınavların değerlendirilmesi okullarımız tarafından sisteme yüklenir.  Sonucunun TED Genel Merkezi tarafından belirlenen kritere uygun olması durumunda hem veli hem de öğrenci, okulumuz yönetici ve PDR uzmanı ile “Öğrenci-Veli Tanıma Görüşmesi” gerçekleştirir. Görüşmesi olumlu sonuçlanan öğrenci kayıt hakkı kazanır.
  •  Sınıfa aday olan (2019-2020 Eğitim –Öğretim Yılında 3. sınıfa devam eden) öğrencinin girmiş olduğu sınav, TED okullarına kayıt hakkı kazandırır, burs niteliği taşımaz.

Sınav Düzeyleri : 2019-2020 öğretim yılında 3, 4, 5, 6, 7, 8 ve 9. sınıfta okuyan öğrenciler ;

• Sınav Oturumları :
  • 09.30 (Birinci Oturum) – 6, 7, 8 ve 9. sınıflar
  • 13.30 (İkinci Oturum) – 3, 4 ve 5. sınıflar

Sınavda Yanınızda bulunması gerekenler:

• Nüfus Cüzdanı (mümkünse fotoğraflı)
  • Sınav Giriş Belgesi ( Online başvurunun ardından sistemden yazdırılacaktır.)
  • Yumuşak uçlu kurşun kalem, silgi, su ve kağıt mendil

TÜM ADAYLARA BAŞARILAR DİLERİZ.