LİSE KAYIT KABUL KOŞULLARI

Aday öğrenci kaydınızı okulumuzu ziyaret ederek, 0232 616 82 82 numaralı telefonu arayarak ya da okul web sayfamızda bulunana ONLINE KAYIT FORMU'nu doldurarak yaptırabilirsiniz.

9. SINIFLARA KAYIT

• TED Aliağa Koleji Vakfı Özel Ortaokulunu tamamlayan öğrencilerimiz herhangi bir disiplin cezaları bulunmaması ve okul idaresince herhangi bir olumsuzluk rapor edilmemesi durumunda TED Aliağa Koleji Vakfı Özel Lisesine doğrudan kayıt hakkı kazanırlar. İlk yıl için öğrencilerimize %10 devamlılık indirimi uygulanır.
  • Lise 9. Sınıflar’ a kontenjan dâhilinde, sınırlı sayıda öğrenci alımı 24 Şubat 2019 tarihinde uygulanan TED Aliağa Koleji Giriş ve Bursluluk Sınavı sonuçlarına ve MEB Merkezi Sınav Sonuçlarına göre gerçekleşecektir.Sınava katılan aday öğrenciler ve okulumuz 8. Sınıf öğrencileri TED Aliağa Koleji Giriş ve Bursluluk Sınavı veya MEB Merkezi Sınavı sonuçlarına göre Vakıf Yönetim Kurulu kararı ile belirlenen kontenjan ve oranlarda burs alabileceklerdir.
  • Sınav sonuçları baz alınarak ve okulumuz PDR uzmanı ile yapılacak “Öğrenci-Veli Tanıma Görüşmesi” ile gerçekleşecektir.
  • Görüşmesi olumlu sonuçlanan öğrenci velisinin belirlenen süre içerisinde kayıt işlemlerini gerçekleştirmesi ile kayıt işlemi tamamlanmış olur.
TÜRKİYE GENELİ YÜZDELİK DİLİM BURS ORANI
% 0.01 - % 1 100%
% 1,01 - % 3 75%
% 3,01 - % 5 50%
% 5,01 - % 10 25%
% 10,01 - % 15 10%
  • Burslar Kontenjan ile sınırlıdır. Eğitim ve Öğretim Ücretini Kapsar.

• 10. SINIFLARA KAYIT

• Aday öğrenci kaydını yapan öğrenciler, İngilizce sorularının da yer aldığı “TED Aliağa Koleji Giriş Sınavına katılır.
    • 24 Şubat 2019 Pazar günü saat 12.30’da yapılan Okula Giriş Sınavı’nda belirlenen barajı geçen öğrenciler sınav puan sıralamasına göre PDR birimimizce mülakata alınır.
    • Sınıfta öğrenim görecek öğrenciler için yapılacak sınav bursluluk amaçlı kullanılmayacaktır.
    • Nakil başvurusunda bulunan öğrencilerin önceki okulunda olumsuz davranışları sebebiyle bir yaptırım uygulanmamış olması gerekmektedir.
    • Yurt dışından nakil olarak gelecek öğrencilerin yanlarında geldikleri ülkedeki eğitim ataşeliğimiz, eğitim müşavirliği veya İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Denklik bürosu tarafından verilen “Denklik Belgeleri” ile yapılır.
      11. ve 12. SINIFLARA KAYIT

• Lise 11. ve 12. Sınıflara TED okullarında okuyan öğrenciler dışında nakil öğrenci alınmamaktadır.