OKUL ÖNCESİ KAYIT KABUL KOŞULLARI

Aday öğrenci kaydınızı; okulumuzu ziyaret ederek, 0232 616 82 82 numaralı telefonu arayarak ya da okul web sayfamızda bulunan ONLINE KAYIT FORMU' nu doldurarak yaptırabilirsiniz.

• Okul Öncesi Küçük Yaş Sınıfına 1 Ocak 2014 – 30 Eylül 2014 tarihleri arasında doğan öğrencilerin kaydı yapılacaktır.
  • Okul Öncesi Hazırlık Sınıfına 1 Ocak 2013 - 31 Aralık 2013 tarihleri arasında doğan öğrencilerin kaydı yapılacaktır.
  • Okulumuz PDR uzmanı ve okul öncesi öğretmeni ile yapılacak “Öğrenci-Veli Tanıma Görüşmesi” başvuru sırasına göre okula davet edilerek gerçekleştirilecektir.
  • Görüşmesi olumlu sonuçlanan öğrenci velisinin belirlenen süre içerisinde kayıt işlemlerini gerçekleştirmesi ile kayıt işlemi tamamlanmış olur.
  • Okul öncesi sınıflarımıza kayıt yaptıran öğrencilerin şubeleri ve sınıf öğretmenleri noter huzurunda çekilecek kura ile belirlenir.
  • Kontenjan fazlası başvuru halinde öğrenci kaydı kura ile belirlenir.
  KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

• Kayıt formu (Okul tarafından verilecektir.)
  • Aşı Kartı
  • 4 Adet Biyometrik Fotoğraf
  • Öğrenci Nüfus Cüzdan Fotokopisi
  • Anne-Baba Nüfus Cüzdan Fotokopisi
  • Banka sözleşmesinin yapıldığını gösterir belge
  İLKOKUL KAYIT KABUL KOŞULLARI

Birinci Sınıflar Kayıt Kabul:

• Birinci sınıflara kayıt önceliği, 2017-2018 eğitim öğretim yılında okul öncesi bölümümüzde öğrenim gören öğrencilerimize aittir.
  • Okula devam edecek öğrencilerin kayıtları, her öğretim yılı için çalışma takviminde belirtilen tarihler arasında yenilenir.
  • Okul yönetimi tarafından ve çalışma takviminde belirtilen süreler arasında ilan edilen kayıt yenileme süresinde kaydı yenilenmeyen öğrencilerin yerine yeni öğrenci alınır.
  • Kontenjan olması halinde TED Aliağa Koleji Vakfı Okul Öncesi Hazırlık Sınıfı öğrencileri dışındaki öğrencilerin 1. Sınıfa kayıtları belirtilen koşullar dâhilinde gerçekleştirilecektir.
  • İlkokul Birinci Sınıfa 31 Aralık 2012 tarihi ve öncesinde doğan öğrencilerin kayıtları yapılacaktır. İlkokul birinci sınıfına, kayıtların yapıldığı yılın eylül ayı sonu itibarıyla 66 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır. Gelişim yönünden ilkokula hazır olduğu anlaşılan 60-66 ay arası çocuklardan, velisinin yazılı isteği bulunanlar da ilkokul birinci sınıfa kaydedilir.
  • Yaşça kayıt hakkını elde eden çocuklardan 66, 67 ve 68 aylık olanları velisinin vereceği dilekçe; 69, 70 ve 71 aylık olanları ise ilkokula başlamaya hazır olmadıklarını belgeleyen sağlık raporu ile okul öncesi eğitime yönlendirebilir.
  • Aday öğrenci kaydınızı; okulumuzu ziyaret ederek, 0232 616 82 82 numaralı telefonu arayarak ya da okul web sayfamızda bulunana ONLINE KAYIT FORMU' nu doldurarak yaptırabilirsiniz.
  • Okulumuz PDR uzmanı ve sınıf öğretmeni ile yapılacak “Öğrenci-Veli Tanıma Görüşmesi” başvuru sırasına göre okula davet edilerek gerçekleştirilecektir.
  • Kontenjan fazlası başvuru halinde öğrenci kaydı kura ile belirlenir.
  • Birinci sınıflarımıza kayıt yaptıran öğrencilerin şubeleri ve sınıf öğretmenleri Noter huzurunda çekilecek kura ile belirlenir. Çekiliş tarihi velilere önceden duyurulur.

İLKOKUL 2,3. SINIFLARA KAYIT KABUL KOŞULLARI

• İlkokul 2. ve 3. Sınıflar’ a kontenjan dahilinde, sınırlı sayıda öğrenci alımı aday kayıt başvuru tarihi önceliğine göre gerçekleştirilecektir.
  • Aday öğrenci kaydınızı; okulumuzu ziyaret ederek ya da 0232 616 82 82 numaralı telefonu arayarak yaptırabilirsiniz.
  • İlkokul 2. ve 3. Sınıflar’ a öğrenci kabulü okulumuz PDR uzmanı ve sınıf öğretmeni ile yapılacak “Öğrenci-Veli Tanıma Görüşmesi” ile gerçekleşecektir.

İLKOKUL 4. SINIFLARA KAYIT KABUL KOŞULLARI

• İlkokul 4.sınıfa kontenjan dâhilinde, sınırlı sayıda öğrenci alımı gerçekleştirilecektir.
  • 4. Sınıfa Aday öğrenci, “TED Okullarına Giriş Sınavında” başarılı olması durumunda, PDR uzmanı ile “Öğrenci-Veli Tanıma “ görüşmesini gerçekleştirir. Öğrencinin girmiş olduğu sınav, TED okullarına kayıt hakkı kazandırır, Burs niteliği taşımaz.
  • Yurt dışından nakil olarak gelecek öğrencilerin yanlarında geldikleri ülkedeki eğitim ataşeliğimiz, eğitim müşavirliği veya İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Denklik bürosu tarafından verilen “Denklik Belgeleri” ile yapılır.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

• Kayıt formu (Okul tarafından verilecektir.)
  • Aşı Kartı
  • 4 Adet Biyometrik Fotoğraf