TED Aliağa Koleji Vakfı Özel Lisesinde, Cumhuriyetin kazanımlarına bağlı olarak yetişen geleceğin aydın gençleri, toplum ve ülke sorunlarına karşı farkındalığı yüksek, bilimsel düşünen, yaratıcı çözümler üreten, sosyal sorumluluk bilincine sahip, empati kuran, farklılıklara saygı gösteren, yabancı dilini yaşamında etkili bir şekilde kullanan, yüksek ahlaklı ve özgüveni yüksek , her alanda geleceğin lideri bireyler olarak gelişir.

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öngörülen öğretim programları çok sayıda ve çeşitli seçmeli ders olanakları ile zenginleştirilerek haftada 45 saatlik bir zaman diliminde uygulanır.

Tüm TED Okullarında İngilizce dil eğitimi, “Avrupa Ortak Diller Çerçeve Programı” esas alınarak hazırlanan ve MEB onaylı K12 bütünlüğündeki TED Okullarına özgü İngilizce müfredatı doğrultusunda gerçekleştirilmektedir. Öğrencilerimize ikinci yabancı dil olarak Almanca dersi verilmektedir.