TED Aliağa Koleji Vakfı Özel  Lisesi İngilizce öğretmenleri  tarafından yürütülen Model Birleşmiş Milletler Kulübü (Model United Nations, MUN), eğitim kurumlarının öğrenci delegeler çıkararak, belirlenen ülkeleri ve Birleşmiş Milletler kurumlarını temsil ettikleri eğitsel bir simulasyondur. Genelde konferans, panel, çalıştay veya forum usulüyle yürütülen toplantıları içerir.

Model Birleşmiş Milletler Kulübüne katılan öğrenciler, önemli dünya meseleleri hakkında bilgi edinirler. Yaptıkları araştırma, münazara ve yazı çalışmaları sonucunda sorunlara gerçekçi çözümler üretirler. Tüm bu çalışmalar İngilizce yürütülür. Kulübe üye olmak gönüllülük ilkesine bağlıdır. Bu öğrenciler kendileri gibi yüzlerce başka öğrencinin bulunduğu konferanslara katılırlar. En az üç gün süren  bu konferanslarda öğrenciler önceden belirlenmiş bir ülkeyi temsil ederler. Diplomat kimliğine girip diğer temsilci öğrencilerle tanışır ve konuşurlar.