Modern dans dersinde, çocuklarımızın zihinsel sağaltım sürecine bedensel farkındalığı da ekleyerek; kendilerini hareket yoluyla ifade etmesi, sözel yönerge takibini sağlaması ve aynı zamanda eğlenmesi amaçlanır. Dans dersimiz bir sahne formu olmasından dolayı soyut düşünmeyi, mekanda yön bulmayı geliştirmektedir. Hareketlerin tekrarı üzerinde kurulan yapısından dolayı, aynı zamanda hafıza ve konsantrasyonu da olumlu yönde etkilemektedir.

Her eğitim yılının sonunda yapılan yıl sonu gösterileri ve yıl içi organizasyonlarda yer alma, öğrencilerin sahne ile erken yaşlarda tanışmasına vesile olmaktadır. Böylece dans öğrencileri prova sürecini, kulis adabını, sahne sırasını beklemeyi ve seyirci karşısına çıkmayı öğrenmektedir. Bu onları profesyonelliğe taşıyacak en önemli adımlardan birisidir.